Spoedcursus Scooterrijbewijs Nederland FAQ

Spoedcursus Scooterrijbewijs Nederland FAQ

Hoe snel kan ik mijn scooterrijbewijs halen?

Bij bromfiets rijschool Spoedcursus Scooterrijbewijs Nederland kan je snel het brommer of bromfiets rijbewijs halen in 1 dag of in vooraf ingeplande lesblokken van 2 uur.

Hoelang duurt een bromfietsrijles en wat kost een rijles?

De rijlessen duren 60 minuten en worden naar eigen wens gegeven in 1 dag of in enkele lesblokken. De prijs van een losse rijles kost € 45,00 en duurt 60 minuten.

Wat kost een vrijblijvende proefles?

De bromfietsrijtest kost € 59,00 en duurt anderhalf uur. De scooterrijtest is echter niet nodig als je reeds enige ervaring hebt!

Wat kost een complete spoedopleiding voor het scooterrijbewijs?

Het scooterrijbewijs kan reeds worden gehaald vanaf € 429,00 inclusief een uitgebreide gratis theorie online cursus, 4 bromfiets rijlessen van 60 minuten, het brommer praktijkexamen AM2 en kan optioneel met een onbeperkte CBR examengarantie worden genomen, deze is wel echter pas mogelijk bij het nemen van 5 rijlessen. Betaling kan altijd geschieden per bank.

Spoedcursus Scooterrijbewijs Nederland FAQ

Wat houdt de CBR Examengarantie in?

Het kan gebeuren dat op het rijexamen blijkt dat je net je dag niet hebt en niet bent geslaagd. Doordat bromfietsrijschool Spoedcursus Scooterrijbewijs Nederland optioneel een onbeperkte CBR examengarantie in de spoedrijopleiding aanbied kan je dus altijd met een gerust hart op herexamen gaan en kom je niet meer voor vervelende verrassingen te staan.

Op deze wijze heb je ruimte over om wat extra scooterrijlessen te nemen die de instructeur je adviseert. De examen garantie is 1 jaar geldig en gaat in bij de eerste rijles of de dagopleiding. De examengarantie houd verder in dat je € 100,00 korting krijgt per herexamen. Normaal kost een compleet herexamen € 245,00 maar met onze onbeperkte 12 maanden durende examengarantie slechts € 145,00

Wat kost de onbeperkte CBR examengarantie?

De kosten van het gebruik maken van de onbeperkte CBR examengarantie bedragen eenmalig € 50,00 en is 12 maanden geldig. Hierdoor kan je zorgeloos gebruik maken van de CBR examengarantie en is geldig bij het lespakket met 5 lessen.

Spoedcursus Scooterrijbewijs Nederland FAQ

Ik heb mijn theoriecertificaat AM2 nog niet gehaald, mag ik al scooterrijlessen volgen?

Nee, je mag niet zonder in het bezit te zijn van het theoriecertificaat AM2 bromfietsrijlessen volgen. Je dient eerst je scooter theorie te hebben gehaald om te kunnen lessen en het praktijkexamen voor het scooterrijbewijs te kunnen doen.

Kan ik met het auto theoriecertificaat B ook het scooterrijlessen volgen?

Nee dat gaat niet. Je kunt niet met het auto theoriecertificaat de scooterrijlessen nemen en het examen doen. Voor iedere categorie rijbewijs is een aparte theoriecertificaat nodig!

Belangrijke tip bij het aanvragen van het theorie examen

Het theorie examen kan je doen bij het CBR en inplannen via de website www.cbr.nl Voorkom een lange wachttijd voor het theorie examen en plan je deze gelijk of vroegtijdig in. Je kunt een gekocht theorie examen bij het CBR ook altijd kosteloos omruilen naar een andere of eerdere datum. Kijk dus regelmatig op de website van het CBR!

Wat heb ik nodig als ik theorie examen ga doen?

  • het reserveringsnummer;
  • een wettelijk toegestaan geldig identiteitsbewijs;

Je dient ongeveer 15 minuten voor aanvang van het theorie-examen aanwezig te zijn. Vanaf 15,5 jaar mag je deelnemen aan het theorie-examen scooter AM2. Ben je geslaagd, dan is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig.

Spoedcursus Scooterrijbewijs Nederland FAQ

Mag ik voor mijn 16e jaar rijlessen volgen?

Je mag pas vanaf 16 jaar scooterrijlessen volgen mits je in het bezit bent van het theorie certificaat. Zonder het theoriecertificaat te hebben mag je geen bromfietsrijlessen volgen. Het theoriecertificaat kan je reeds al halen bij het C.B.R. vanaf 15,5 jaar.

Waar starten de scooterrijlessen in jouw regio?

De scooter rijlessen starten vanaf de scooterrijschool Spoedcursus Scooterrijbewijs Nederland in jouw regio of vaak vanaf het C.B.R. waar je op bromfietsrijexamen gaat. Vandaar uit zal je meer rendement hebben met het rijden en oefenen van de praktijk examenroutes voor het brommer rijbewijs in 1 dag.

Met een snelcursus of spoedcursus voor het AM2 scooterrijbewijs zijn alle bromfietsrijlessen inbegrepen voor het lekker snel halen van het rijbewijs AM2 in je eigen omgevingen bijvoorbeeld vanuit de regio Alkmaar, Almere, Barendrecht, Gennep, Groningen, Meierijstad, Veghel, Vianen, Vlaardingen of Wassenaar (Bekijk alle scooterrijscholen in jouw regio)!

Kan ik met de spoedcursus voor het scooterrijbewijs meteen van start?

Ja, je kunt direct gaan starten met de spoedcursus bromfietsrijlessen, ook bij jouw in de buurt helpen we je vanaf het eerste contact met het zo snel en goedkoop mogelijk halen van je scooterrijbewijs voor de categorie AM2.

Om snel te kunnen starten dien je 16 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een geldig AM2 scooter theoriecertificaat.

Spoedcursus Scooterrijbewijs Nederland FAQ